مدل کسب و کار

مدل کسب و کار

حتماً تا به حال این سوال برای شما هم پیش آمده است که مدل کسب و کار چیست؟ در واقع بدون استفاده از بیزینس مدل یا مدل کسب و کار نمی‌توان اهداف یک کسب و کار تازه راه اندازی شده را به خوبی پیش برد.

با استفاده از مدل کسب و کار افراد می‌توانند ارزش‌ها و اهداف کسب و کار خود را بشناسند. همچنین افراد دیگری که با کارفرمایان همکاری میکنند؛ از طریق مدل کسب و کار روند شکل گیری یک بیزینس و ارزش‌گذاری آن‌ را می‌شناسند. در حالت کلی از مدل کسب و کار به منظور ثبت اهداف ارزشمند یک شرکت استفاده می‌کنند. اما این مدل در طول سال‌ها دچار تغییراتی شده است تا به شکل امروزی خود برسد.

مدل کسب و کار چیست؟

بیزینس مدل یا مدل کسب و کار یکی از انواع متدهای پیشبرد اهداف کاری کارفرمایان است. در واقع کارفرمایان با استفاده از مدل کسب و کار ارزش‌هایی را که می‌خواهند در طول دوران کاری کسب کنند و ارائه دهند را به نمایش می‌گذارند. در واقع انواع مدل‌های کسب و کار به گونه‌ای طراحی می‌شوند تا نمایشگر آرمان‌های یک شرکت یا کمپانی بزرگ باشند. در گذشته اغلب شرکت‌ها و کمپانی‌ها از طرح کسب و کار یا بیزینس پلن برای نشان دادن اهداف کاری خود استفاده می‌کردند‌.

مدل کسب و کار چیست؟

اما مدل کسب و کار تفاوت‌هایی با طرح کسب و کار دارد. در واقع هدف از طراحی مدل کسب و کار تنها نشان دادن ارزش‌های یک شرکت است اما کارفرمایان با طراحی پلن کسب و کار تلاش می‌کنند تا بودجه‌بندی و همچنین میزان سود و زیان شرکت خود را هم لحاظ کنند. بنابراین مهم‌ترین نکته درباره مدل‌های کسب و کار توجه عمده آنها به اهداف شغلی یک کارفرما یا برنامه‌های کاری کمپانی در آینده است.

مدل کسب و کار را چگونه طراحی کنیم؟

برای طراحی بیزینس مدل باید با بخش‌های مختلف این نماد کاری آشنایی داشته باشیم. در واقع بیزینس مدل شامل سه بخش اصلی است. شما برای طراحی یک بیزینس مدل حرفه‌ای باید در ابتدا ارزش‌های کسب و کار خود را شناسایی کنید. منظور از ارزش‌ها همان وسایل و تجهیزات یا خدماتی است که باعث نیاز مردم به وجود کسب و کار شما می‌شود. این بخش نخستین بخشی است که تعریف آن را در مدل کسب و کار باید قرار بدهیم. بخش دوم مرتبط با روش‌هایی است که پس از راه‌اندازی کسب و کار با استفاده از آنها می‌توانید محصول خود را به مخاطبین هدفتان معرفی کنید.

در واقع در این بخش شما باید با معرفی روش‌های مختلف همچون بازاریابی، مارکتینگ تلفنی، دیجیتال مارکتینگ یا غیره به معرفی روش‌های پیشبرد کسب و کارتان بپردازید. همچنین در بخش سوم کارفرما یا طراح مدل یک کسب و کار باید به مواردی که باعث ایجاد یک کسب و کار و فروش بیشتر آن می‌شود اشاره کند. در واقع در این بخش باید به معرفی اقداماتی بپردازید که باعث نیازسازی در بین مشتریان به جهت خرید محصول شما می‌شود.

تدوین مدل کسب و کار

برای تدوین یک مدل کسب و کار حرفه‌ای در ابتدا باید یک بروشور در ابعاد متوسط را در نظر بگیرید. در این بروشور انواع مختلف مدل کسب و کار را معرفی کرده و به همین شکل اقدام به تعریف روند شکل‌گیری کسب و کار خود کنید. سپس با استفاده از این بیزینس مدل سعی کنید در مراحل مختلف کسب و کار و همه امور کاری خود را به سه بخش تقسیم کنید؛ در بخش اول شما باید محصول یا خدماتی که ارائه می‌دهید را تعریف کنید.

تدوین مدل کسب و کار

بدون وجود محصول یا خدمات امکان اجرای مدل یک کسب و کار هرگز وجود نخواهد داشت. همچنین در بخش بعدی شما باید نسبت به امتحان روش‌های رشد کسب و کار و همچنین معرفی کسب و کار خود به دیگران شناخت پیدا کنید. پس از اینکه شناخت لازم را نسبت به این موارد پیدا کردید؛ مرحله نیازسازی در بین مخاطبین فرا خواهد رسید. اما باید به گونه‌ای با مخاطبین خود کار کنید که به محصول شما احساس نیاز پیدا کنند.

انواع مدل کسب و کار

مدل کسب و کار انواع مختلفی دارد. در واقع هر کدام از روش‌های شکل‌دهی یک کسب و کار یک بیزینس مدل محسوب می‌شوند. به همین خاطر می‌توان گفت امکان ایجاد خلاقیت برای ساخت انواع مدل‌های کسب و کار به سادگی وجود دارد. از جمله مهم‌ترین مدل‌های کسب و کار که همواره در اطراف خود مشاهده می‌کنیم؛ می‌توان به مدل یک کسب و کار ماشین پول نقد اشاره کرد.

در این روش در واقع بیزینس من قصد دارد تا در سریع‌ترین زمان ممکن محصول یا خدمات خود را تبدیل به پول نقد بکند. همچنین از دیگر مدل‌های کسب و کاری که در سراسر دنیا وجود دارند؛ می‌توان به انواع مدل‌هایی اشاره کرد که بر پایه حفظ مشتری و افزایش کیفیت محصول استوار هستند. در واقع این شرکت‌ها به صورت دوجانبه از هر دو طرف حمایت می‌کنند. در ادامه تعدادی از انواع مدل یک کسب و کار را برای شما معرفی کرده‌ایم.

  • مدل کسب و کار ماشین پول
  • مدل کسب و کار چند وجهی
  •  مدل کسب و کاری درآمد پنهان

تهیه مدل کسب و کار با همسفراول

شما می‌توانید در مجموعه همسفراول مدل کسب و کار اختصاصی خود را سفارش بدهید. در واقع کارشناسان مجموعه کلینیک کسب و کار همسفراول با شناسایی سبک کاری شما و همچنین در نظر گرفتن ارزش‌های که شما به جامعه می‌افزایید؛ اقدام به طراحی انواع مدل‌های کسب و کار می‌کنند. این مدل‌ها در نهایت مسیر درست را به کارفرما نشان خواهند داد تا به سر منزل مقصود برسد.

پیام بگذارید

کلیه فیلدهای مشخص شده با ستاره (*) الزامی است

X