حقوق تجارت
تجار به صورت بین المللی کار تجارت را انجام میدهند. در واقع حقوق تجارت یکی از رشتههای حقوق بین الملل است که در آن به عملکرد تجار جهانی پرداخته شده است. بدون وجود حقوق تجارت، تجار به هیچ وجه نمیتوانند به صورت بین المللی رفت و آمد کنند یا واردات و صادرات کالا را انجام بدهند.
البته حقوق تجارت به جابجاییهای بینالمللی کالا محدود نمیشود و در صورت انجام تجارت داخلی هم مواد قانونی حقوق تجارت همچنان کاربردی هستند. در واقع وکلای تجاری با انواع مختلف تبصرههای این مسائل حقوقی در تجارت آشنایی دارند تا در صورت بروز هرگونه مشکلی به تجار کمک کنند. در اینجا به توضیح کامل تعریف این حقوق و همچنین موارد مهم آن پرداختهایم.
حقوق تجارت چیست ؟
حقوق تجارت مجموعهای از قراردادهای قانونی است که به موجب آنها وظایف و حقوق تجار در طی عملیاتهای مختلف این افراد به صورت بین المللی تعریف میشود. در واقع حقوق تجارت به عنوان یک پشتوانه برای تجار به حساب میآید و در صورتی که تجار مشغول به کار بین المللی باشند؛ همچنان این حقوق برای آنها به صورت کامل برقرار است. در واقع مسائل تجارت یک آیین نامه بینالمللی است که در هیچ کدام از کشورهای سراسر جهان هیچ فردی نمیتواند از این آیین نامه تخطی کند.
مهمترین نکتهای که درباره حقوق تجارت وجود دارد؛ اعتبار قانونی این حقوق در سراسر جهان بوده و به همین خاطر افراد میتوانند به پشتوانه این مسائل حقوقی در تجارت در همه جا احساس امنیت کنند. اما اگر فردی این حقوق را زیر پا بگذارد؛ چنانچه این عمل او از سر تقصیر یا به صورت ناآگاهانه باشد؛ همچنان باید مجازات شود.
زیرا قانون با افرادی که این مسائل حقوقی در تجارت را زیر پا میگذارند؛ با اشد مجازات برخورد خواهد کرد. همچنین باید توجه کنید که برخی از تجار به واسطه انجام کلاهبرداری یا سایر سودجوییها مسائل تجارت را رعایت نمیکنند. تحت چنین شرایطی قاضی میتواند آنها را پیگرد قانونی کند.
پیگرد قانونی متخلفین در زمینه حقوق تجارت بسیار سنگین بوده و از آنجایی که تجارت با مال و جان انسانها در ارتباط است؛ در دادگاههای عالی نسبت به این حقوق بسیار حساسیت وجود دارد. در ادامه در مجموعه همسفر اول تلاش کردهایم تا از انواع این حقوق و همچنین اهمیت آن صحبت کنیم.
انواع حقوق تجارت
همانطور که توضیح دادیم حقوق تجارت انواع مختلفی دارد. در واقع با وجود اینکه حقوق تجارت یک آیین نامه بین المللی است و در سراسر دنیا اعتبار دارد؛ برخی از کشورها در دادگاههای داخلی هم مفادی را به قانون تجارت اضافه کردهاند.
بنابراین برای اینکه در کشور خود فعالیت کنید؛ باید با این حقوق آشنایی داشته باشید. البته اگر از یک وکیل کارکشته دادگستری کمک بگیرید؛ دیگر نگرانی وجود نخواهد داشت. ما در اینجا تلاش کردهایم تا انواع این حقوق را به صورت کامل شرح دهیم و همچنین شما را با مفاد این حقوق آشنا کنیم.
حقوق تجارت داخلی
همانطور که توضیح دادیم برخی از کشورها مانند کشور جمهوری اسلام به واسطه قوانین اسلامی و سایر موازین جامعه موظف به تعریف حقوق تجارت جداگانهای نسبت به حقوق تجارت جهانی و بین المللی هستند. در واقع با ورود دین مبین اسلام به کشور ما برخی از قوانین دستخوش تغییر شدهاند. از همین رو قوانین تجارتی اسلامی هم در قانون کلی و آیین نامههای بینالمللی لحاظ شده است.
چنانچه تجار قصد داشته باشند که در داخل کشور فعالیت کنند؛ باید در جلسات مختلف اصناف با این حقوق آشنایی پیدا کنند. در صورت عدم آشنایی تجار هرگونه تخلف بر عهده شخص خواهد بود و باید خسارت آن را پرداخت کند. همچنین گاهی اوقات به دلیل نوع تخلف رخ داده تجار محکوم به حبس یا سایر مجازاتها خواهند شد.
حقوق تجارت بین المللی
قوانین بین المللی مجموعهای از حقوق را تعریف کرده و به تجار بینالمللی اختصاص دادهاند تا این افراد هنگام عبور و مرور در سراسر کشورهای خارجی دچار مشکلات جدی نشوند. البته همانطور که توضیح دادیم برخی از کشورها تعدادی از مفاد خاص قانونی را به مجموع آیین نامه و حقوق تجارت بینالمللی اضافه کردهاند.
اما با این حال اگر شما یک تاجر حرفهای باشید که در صنف خاصی فعالیت میکنید؛ مطمئناً از طریق رئیس صنف خود هنگام انجام تجارتهای جهانی با این قوانین آشنا خواهید شد و از این نظر مشکلی وجود نخواهد داشت همچنین بهتر است که همواره با یک وکیل تجارت همکاری کنید. در صورتی که نیاز به همکاری با یک وکیل ماهر در این زمینه دارید؛ میتوانید از تیم همسفر اول کمک بگیرید.
مشاوره حقوق تجارت با همسفراول
همانطور که توضیح دادیم؛ تجار معمولاً برای اینکه در طی سفرهای بین المللی یا داخلی خود با مشکل مواجه نشوند؛ باید با حقوق تجارت آشنایی کاملی داشته باشند اما متاسفانه برخی از تجار آشنایی کافی نسبت به قوانین بینالمللی یا حقوق خود ندارند.
این دسته از افراد میتوانند از یک وکیل حرفهای کمک بگیرند تا در زمان سفر یا مراجعت تاجر به سایر کشورها وکیل در جریان امور کلی تجارت باشد. همچنین ارتباط با مشاوران متخصص کلینیک کسب و کار همسفر اول می تواند یکی از بهترین گزینه ها باشد تا شما در این مسائل حقوقی در تجارت با مشکل روبرو نشوید.
وکیل شما باید به صورت رسمی و قانونی در دادگستری پروانه دریافت کرده باشد تا بتواند پرونده تجاری شما را در دادگاه پیگیری کند. متاسفانه برخی از دادگاههای بینالمللی پروانه تعدادی از وکلا را نمیپذیرند و به همین خاطر شما میتوانید برای همکاری با یک وکیل بین المللی حقوق تجارت با مجموعه همسفر اول در ارتباط باشید.